Contrabas

In de huidige uitgave – #41 juli 2017- van magazine De Bassist is een uitgebreid testverslag van de B-serie van Acoustic Alignment bascabinetten. Deze zijn uitvoerig getest, zowel met basgitaar als met contrabas.

Wij kunnen het niet treffender schrijven dan recensent Remus Aussen:

“zelfs mijn contrabas klinkt, compleet met lucht, haar en snaren bijzonder natuurgetrouw. In feite zoals ik ‘m in de studio graag hoor. Mijn oude Duitse dame klinkt eindelijk eens gewoon als een luidere versie van zichzelf.”

We hebben onze B-serie ontwikkeld met oog voor echte diepgang, een neutraal karakter en een homogene afstralingskarakteristiek. Het is niet zo verwonderlijk dat het resultaat is dat er – als het ware – een contrabas klinkt alsof er via een goede studiomonitor of hoofdtelefoon gespeeld wordt. Toch zijn er voor contrabas specifieke wensen denkbaar. Compacte afmetingen is hierbij niet heel relevant, een contrabas vervoer je immers zelden in een kleine auto. Gewicht, praktische tilbaarheid en de mogelijkheid de hoogweergave bij te regelen – al dan niet door het positioneren en uitrichten van de kast – zijn hierbij meer van belang.

 

We zijn gestart met de productie van de eerste serie lichtgewicht bascabinetten voor contrabas en 4-snarige bas. Voor de contrabassist die regelmatig buiten de deur speelt is het absoluut de moeite waard een demo aan te vragen via onze site. Tenminste, wanneer je interesse hebt in enkel een luidere versie van je akoestische staande bas.