Ontstaan

Acoustic Alignment is ontstaan vanuit een samenwerking van twee vrienden met passie voor muziek en techniek, elk met hun eigen specifieke expertisegebied. Tezamen vormen zij een kritisch duo dat elkaar scherp houdt en aanvult om hun gezamenlijke missie te volbrengen: het bereikbaar maken van bascabinetten die, zeker gelet op het formaat, uitzonderlijk goed presteren.

Roelof Datema

Als bassist met jarenlange ervaring legt Roelof zich toe op de symbiose van de technische analyse van geluidsproductie met de beleving en klankkwaliteit van de producten. Tijdens zijn muzikale carrière is een divers netwerk van medebassisten opgebouwd. Hierdoor heeft Acoustic Alignment bij de totstandkoming van haar producten kunnen putten uit feedback van een grote diversiteit aan bassisten.

Wouter Horst

Een van nature eigenzinnige luidsprekerontwerper die in High End home audio producten diverse paradoxale ontwerpdoelen heeft weten te verenigen. De laatste jaren is hij als medeontwerper betrokken bij de klankafstelling in de wereld van commerciële luidsprekerbouw. De hiervoor benodigde en beschikbare randapparatuur om tot professionele ontwikkeling van luidsprekerprojecten te komen heeft bijgedragen aan het idee een serie bascabinetten te ontwikkelen. Vanuit het idee dat bascabinetten compacter zouden kunnen zijn, zonder in te leveren op klankkwaliteit en spelplezier is in samenwerking met Roelof gezocht naar de belangrijkste kaders van wat een goed bascabinet kenmerkt.

Artikel in De Bassist #41 “maximum aantal sterren”, aldus Remus Aussen